Jumaat, 29 April 2011

Bakal Jadi Kenangan

Erm..hari ni last practical kat MBJB...Rase sedih jugak la..Banya kenangan..
Lagi-lagi staff kat sini baik-baik belaka..huh..Masing-masing ade tredmark sendiri..

Ibu:"Hai Tiga Dara...."   tak pon
Ibu:"Jun..Jun..Terima kasih.."

kalo

Kak Faridah:"Ya betol!!"

Kalo

Abang Man:"Tandas 3 kosong"

Kalo

Pokcik(bukan name sebnar):"Hai ....anak sapo la ni.."

Kalo

Kak Jun:"Pegi makan?"

Kalo

Kak Zarin:"Spe u ni i x kenal la.."

Kalo

Kak Shida:Senyum je..Pendiam..Tapi baik..

Best giler kalo dapat keje kat sni..Tamat practicle hari ini tepat jam 5.

Ni la Ibu ngan abg man yang aku cakap tadi..Dorang memang sporting.

Yang ni gambo aku ngan cik ewafiwa..

Tang ni gambo arina.Member baru time practicle.Die pon de tredmark sendiri..
Tredmark die Die pggil aku salwa and die pggl salwa ,fara.
Haha..Dorang memang best la..

Khamis, 28 April 2011

Disaat Aku Mencintaimu

Ni lirik lagu dadali.Mula-mulanya aku tak kenal sape tapi sekarang aku dah kenal tapi suaranya..haha..first dengar memang tak best cube dengar banyak-banyak kali..huhu..layan jiwang deh..jiwang ker??huhu..Dah penat makan ni kalo dengar lagu ni comform tido.Tapi disebalik lagu ni banyak la maksud yang tersirat.Ok la..kalo sesape lupe lirik lagu ni..Se BacEr Se BacEr..!!
                                                    LAYAN.....0^_^0
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….


Di Saat Aku Mencintaimu - Dadali


Ahad, 24 April 2011

Contest:-Pengalaman Cinta Paling Memalukan

Assalamualaikum

Hai Cikgu Cinta..actually saje jer nak masuk contest ni..nk kongsi cerita  and nak korang jadikan pengajaran.ACEH!!pengajaran seh..
sambil-sambil tu berhajat jugak nak menang hadiah.hihi..kalo dapat la!!
Cerita yang aku nak ceritakan ni kisah aku ngan si dot dot and  takde kne mgne dgn insan slain dot dot..



Pada suatu hari ..teng teng teng....
biasa kalo waktu petang aku balik practical je mak aku amek kat petronas depan taman aku
tapi hari tu mak aku balik kampung sebab de kematian..si dot dot ni jemput la aku..
pakai 2 tongkat (a.k.a. kaki) jer sebab die takde kereta.Sambil jalan sambil bercerita .Yelah 
kitorang jumpa pon sebulan dalam sekali jer kot.Cerita punya cerita sampai berdekak-dekak.
Dok khusyuk bercerita..."oh mak kau...."tgok kat bawah jer kaki aku dah t'peot(seliuh)..aduh sakit banget.
Nak cover punyer pasal aku pon ketawa.Si dot dot bleh lak ketawa tak tolong aku langsung..(dalam 
hati aduh sakitnyer)..sambil2 tu aku tgok sekeliling..alamak..de sorang makcik ni nga tutup pintu
gate tengok aku la..e...malu btol..hehe..dengan nada yang penuh kebengangan aku cakap kat si dot dot ni..
"jangan bagitau orang lain tau..kalo bagitau siap"..hehe..begitu la ceritanya.



SeKiAn SaJa N TaK LuPe jUgAk KePaDa

Jumaat, 22 April 2011

HiLanGkAn bOsAn Dan NganToK


~Ngantok tak perlu kata apa-apa..Ngantok..~
Asmekom..hai korang...kali ni aku nak cite pasal bosan dan ngantok.Aku paham korang kadang-kadang tak tahu nak buat ape kan..kan..Tu la..ak ni lagi la,lepas makn jer tak sampai 5 minit dah ngantok..kadang-kadang tengah makan pon ngantok.Biasanya kalo time keje kalo aku ngtok ker bosan aku base download lagu kat sini >4shared<.Banyak lagu yang aku download almaklumlah yer benda free dan tak payah nak beli cd and dvd bagai.Bagi yang minat bace cerpen ker novel  kalo boing-boing duk umah tu bleh la g kat sini >penulisan2u<.Tu ari aku ngtok tahap gaban n then aku cari la cite lawak yang hilang ngantok.Ade la satu laman web ni,satu page jer aku bace tapi dah berdekak-dekak.Kalo korang tak cayer pegi la kat sini >lawak hilang ngantok<.Tetibe kalo korang rase cam pening jer kan nak cari free software sampai bosan nak menaip,cube korang pegi kat sini >free software< tapi ade yang trial and ade yang tak.Last skali kalo rase nak jimat n nak pegi jalan-jalan time bosan cube pegi kat sini >jalan-jalan<.Best,dekat internet pon boleh pegi jalan-jalan tau.Live punyer..!!Korang try la kalo time bosan-bosan ker ngantok ker an..Skian..tu jer yang nak bagitau..:D

                   
                     zzzz****VeRy dE NgAnToK!!                                 BoSaN nYer!!






Khamis, 21 April 2011

Fiqaliqa Fashionista 1st Giveaway

Mekasih ewafiwa kerana sudi mengetag ak..first time tag2 ni..


Step I : follow blog FIQALIQA FASHIONISTA

Step II : buat entry bertajuk "Fiqaliqa Fashionista 1st Giveaway" yang mengandungi mengapa anda follow  belog dia

***********
Saya follow blog anda kerana saya nk cari kawan sebab baru dalam dunia blog ni..dan x lupe juga nak menang Giveaway ..:)
***********

Step III : tepekkan banner ini dan link kan pada blog cik/tuan/puan punya blog


Step IV : tag min dua orang sahabat 


Step V : link kan entry di comment box .

ok.dah habis dah..jom terjah-terjah..kalo ade nasib mane tau menang...
selamat mencuba yer..!!:)


Selasa, 19 April 2011

Pertama Kali Lukis Gune Pain..hihi..

asmekum..ya allah..tuhan je yang tau btpe susahnye nk lukis gne pain ni..maklum la yer tangan aku ni memang lurus sgt!!!..1 gambo ni je berejam..anyway..sronok sbnarnye lukis ni tp tu la time boing n time otak ni hmpir nak gler boleh glerkan lagi dengan lukis kat pain ni..aduyai....

Khamis, 31 Mac 2011

hai???

Salam pembuka bicara..huhu..anyway aku baru kat blog nie..bestnye dapat buat..blog!!hehe
dah lame gler nak buat tapi asyik terkandas jer...al maklum lah..ble nak buat jer ..tup-tup bos lalu..aduyai nasib...